neděle 14. listopadu 2010

První dvě schůzky za námi

Náš nový fotoklub zoom má za sebou již dvě schůzky. Na první jsme se věnovali především Czech Press Photu -- prošli jsme vítězné fotografie soutěže, bavili se o výsledcích a určovali svoje vlastní favority. Poté jsme se seznámili s fotografiemi členů našeho nového fotoklubu.
Naše druhá schůzka. Zatím stále ve třech.


Na druhou schůzku jsem přivezl čerstvé informace z Bratislavy, kde se nyní koná Měsíc fotografie. Představil jsem výstavy, které se v Bratislavě nyní konají, jejich autory i svoje dojmy z výstav a vernisáží. V rámci Měsíce fotografie se představilo celkem přes 30 výstav, přijeli i světoznámí autoři jako Martin Parr a Chien-Chi Chang, oba fotografové agentury Magnum a oba uspořádali zajímavé přednášky. Kromě Měsíce fotografie se letos poprvé koná i paralelně organizovaný Off festival, který nabídl dalších několik zajímavých výstav.

Další součástí naší schůzky bylo promítání fotografií členů spojené s komentováním od ostatních členů, což vedlo k zajímavým diskuzím.
Fotograf roku nám poskytuje inspiraci na domácí úkoly :-)
Také jsme se dohodli, že se zkusíme jen tak volně a nenásilně zapojit do soutěže Fotograf roku, respektive použijeme témata soutěže jako svoje vlastní a na každou další schůzku si připravíme jedno z nich. Do příště tedy máme Krajina posedlá vodou.

Pokud máte chuť se přidat a zúčastnit se dalších schůzek, sledujte tento blog, budou zde vyvěšeny podrobnosti. Náš fotoklub je specifický tím, že nikoho do ničeho nenutíme a na čem se domluvíme jsou spíš návrhy a nápady než závazná témata, takže je samozřejmě možné přinést i jakékoli jiné fotografie.
daff, foto MaK. (daffova fotka byla nahrazena MaK.ovou, protože na té své chyběl :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat