neděle 22. dubna 2012

Argentina, Patagonie, Ohňová země


Kavárna Grand Café Tortoni (založena 1895) je nejznámější z Buenos Aires a říká se, že kdo ji nenavštívil ani v B.A. nebyl. Před kavárnou je vždy fronta turistů, kteří tuto tradici ctí a čekají na své místo uvnitř.

Metro (El Subte), jehož první trasa byla otevřena v roce 1913, je nejstarší podzemní dráha na jižní polokouli a dodnes jsou zde zachovány původní vozy metra i se zastávkou s názvem Perú.
Casa Rosada je vládní budova neboli prezidentský palác, vystavěná v roce 1873. Z balkónu promlouvala k lidu  kormě prezidenta i Evita Perón. Madona ve filmu  Evita z tohoto balkónu zpívala nezapomenutelnou píseň don´t cry  for me Argentina. Nachází se na Plaza de Mayo u stanice metra.
Vodopády Iguazu jsou největší vodopády na světě. Tato fotka je focená z brazilské strany, která je pro focení daleko příhodnější. Po chodníčcích pro turisty se dá dojít až k Ďáblovu chřtánu, kde voda přepadává  do hloubky  70 metrů.
Městečko Puerto Iguazu je městem mezi Brazílií, Argentinou a Praguay, které dělí tři hraniční řeky.
Vodopády Iguazu z argentinské strany  nejsou taková masová akce a dá se vláčkem dojet z druhé strany k Ďáblovu chřtánu.  Loďkou se dá dojet až přímo pod vodopády a je to klasická atrakce pro turisty.
Pohled z letadla na Buenos Aires.
Umělecká čtvrt zvaná La Boca je představením pro turisty s ukázkami tanga a malinkými domečky z vlnitého plechu a nabarvené velmi křiklavě .  Tato část dříve sloužila jako jatka a vykládali se zde lodě.
Patagonie je přímo stvořená na treky. Tato fotka je z treku z národního parku Nahuel Huapi, který se jmenuje podle největšího jezera v Bariloche.  Cesty jsou sice kamenité, ale výhledy stojí za to. Voda je všude pitná přímo z jezera, ale na koupání je voda hodně studená, jen pro otrlé povahy.
Jezero Moreno u města Bariloche v Patagonii vypadá jako jezera ve Švýcarsku, na kole se dá objet a cesta je  cca 40 km po silnici z kopce do kopce. Ale výhledy jsou nádherné.
Jezero Lago Cerro je nadaleko od nejvyšší hory Patagonie Fitz Roy (3405m). V jezeře plavou kousky ledu a fouká zde silný vítr. Voda je opět pitná. Jezero se nachází v národním parku Los Glacieres.
 Perito Moreno je nejznámější  ledovec Ameriky. Má délku  cca 30 km a na šířku 5 km. Pro turisty jsou vybudovány visuté pěšinky a lidé zde pozorují odlupování ledu, který se z rachotem řítí do vody. Ledovec hraje všemi barvami a je na něj strhující pohled.

Ohňová země pro turisty nabízí vyjížďky na moře s prohlídkou ostrůvků s tučňáky, lvouny, tuleni a opuštěným majákem.
Název Ohňové země je  souostrovím úplně na jižním cípu Ameriky a jeho název  vznikl podle ohňů, které zde byli vidět, když byla objevena. Ohňovou zemi lidé buď milují nebo nenávidí . Je zde průměrná roční teplota kolem 6 stupňů a počasí je nevyzpytatelné i pro místní obyvatele



.   

Žádné komentáře:

Okomentovat